12 آبان 1395 - 12:26
شناسه خبر: 4613
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران تاکید کرد
ترکیه رقیب همیشگی ایران در صنایع غذایی و تبدیلی است
زرگران که در سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به ترکیه، حجتی را همراهی کرده بود، تنها زمینههای همکاری دو کشور را تعامل در حوزه دانش مدیریتی و فناوری برشمرد.
به گزارش پایگاه خبری اتاق تهران، کاوه زرگران رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران و دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران درباره همکاریهای ایران و ترکیه در حوزه صنایع تبدیلی گفت: غالبا در بازارهای مختلف در حوزه محصولات صنایع تبدیلی با ترکها رقابت داریم و تجارت ما و این کشور محدود به برخی کالاهایی است که مزیت تولید آن در دو کشور وجود ندارد. ترکیه واردکننده کنستانتره های میوه یا محصولاتی مثل پسته از ایران است و در حوزه صنایع غذایی ماشینآلات و تجهیزات تولید محصولات صنایع تبدیلی را به ایران صادر میکنند.
زرگران با اشاره به اینکه ارزش واردات ترکیه از ایران در سال 94، 285 میلیون دلار و میزان واردات از این کشور 660 میلیون دلار بوده است گفت: عمده کالاهای وارداتی ایران از ترکیه موز، گندم شیرینی و شکلات است. ترکیه واردکننده عمده این محصولات از دیگر کشورهاست و از سوی دیگر تولیدکننده محصولاتی است که ما بهطور عمده صادرکننده آن هستیم. در سال 2015 ترکیه یک میلیارد کنسروغیرگوشتی، 900 میلیون دلار بیسکوییت و ویفر و 420 میلیون دلار ماکارونی صادر کرده است که ما هم از صادرکنندگان این محصولات به بازارهای جهانی هستیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران که در سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به ترکیه به همراه هیاتی بلندپایه بهمنظور شرکت در ششمین نشست کمیته مشترک راهبردی همکاریهای کشاورزی ایران و ترکیه به آنکارا سفر کرده بود گفت: در این سفر دستاوردهای صادراتی نداشتیم و بیشتر شرکتهای ترکیهای تمایل به همکاری درزمینه? کشاورزی با ایران داشتند نه صنایع تبدیلی. شاید امکان همکاری در سیستم مدیریت کیفیت و فنّاوری را در این صنعت با ترکها داشته باشیم اما در بازارهای جهانی رقیب هستیم.